Mobile Navigation

avontuurlijk muziekfestival
voor een jong publiek

 Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.

Programma / BIG BANG Ghent 2016

zondag 13 november 2016

BIG BANG Ghent 2016

Het BIG BANG-festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke klankkunst en muziekmakerij voor kinderen en werd eerder dit jaar bekroond met de prestigieuze EFFE festivalaward voor beste festival van Europa! Het begon meer dan twintig jaar geleden met het OORSMEER festival in Gent. Het labyrintische Vooruitgebouw in Gent werd tot de nok gevuld met  interactieve klankinstallaties, muziekvoorstellingen en geënsceneerde concerten. Een talrijk en jong publiek was getuige van het klankrijk startschot. OORSMEER was het begin van een nieuw hoofdstuk in het muzieklandschap voor kinderen. Twintig jaar later verovert OORSMEER onder zijn nieuwe naam BIG BANG de wereld, van Hamburg tot Lissabon, van Gent tot Sao Paulo, van Athene tot Sevilla, van Antwerpen tot Stavanger en van  Brussel tot Rijsel.
 
Zonzo Compagnie is de drijvende kracht achter BIG BANG. Het zorgt ervoor dat honderden artiesten een nieuwe publiek vinden, overal ter wereld. 40.000 kinderen en hun ouders vinden jaarlijks hun weg naar het festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van de muziek- en klankenwereld. Ook dit jaar gaan we uit ons dak met drie BIG BANG festivals in november. We trakteren je op een avontuurlijke tocht langs windmolens, pneumafonen, ritmische botsballen en tal van onvergetelijke, avontuurlijke muziekvoorstellingen in Antwerpen, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en in Opera Gent, Handelsbeurs Concertzaal en Minard Schouwburg in Gent. 
 
BIG BANG is een productie van ZONZO COMPAGNIE i.s.m. deSingel, BOZAR, HANDELSBEURS CONCERTZAAL en OPERA VLAANDEREN. ZONZO COMPAGNIE wordt structureel gesubsidieerd door de VLAAMSE OVERHEID. BIG BANG wordt gesteund door het CREATIEVE EUROPESE PROGRAMMA VAN DE EUROPESE UNIE.

praktisch / BIG BANG Ghent 2016

tickets

Online: www.operaballet.be – € 2,00 transactiekosten per transactie.

Telefonisch: 070 22 02 02 – € 2,00 transactiekosten per transactie.

Ter plaatse: in het bespreekbureau van Opera Gent, Schouwburgstraat 3, 9000 Gent, dinsdag tot zaterdag 11:00 tot 18:00 – Geen transactiekosten.

zijn we er al?

Opera Gent:

Schouwburgstraat 3, 9000 Gent

 

Handelsbeurs:

Kouter 29, 9000 Gent

 

Minard Schouwburg:

Walpoortstraat 15, 9000 Gent

 

 

info & contact

Opera Gent:
T: 070 22 02 02
W: www.operaballet.be
M: info@operaballet.be

Handelsbeurs Gent:
T: 09 265 91 65
W: www.handelsbeurs.be/
M: info@handelsbeurs.be

Close