Action Zjoezjoe

Duo XXI, Erik Bassier, Wouter Vande Ginste
5+
BIG BANG Brussel 2014

Stel je een poppenballet voor van bijna een eeuw oud. Harlekijk, tinnen soldaat, pluchen olifant en andere Belle Epoque speelgoedkompanen. Wat gebeurt er als je die oude poppen afstoft en ze in een nieuw kleedje laat kruipen? Dat van bekende poppen van vandaag bijvoorbeeld.    
Action Zjoezjoe is een bewerking van La Boîte à Joujoux, een compositie van Claude Debussy die spannend gearrangeerd werd tot een wervelend muziekstuk. Een poppenspeler grabbelde in zijn speelgoeddoos en toverde Barbie, Homer Simpson, Action Man en ander ongehoorzaam speelgoed tevoorschijn. Ze nemen de boel over en storten zich samen met drie muzikanten en een geluidsmachine in een avontuur van beelden en klanken. Het resultaat is een woordenloze maar schitterende familievoorstelling!

Performer Erik Bassier / Slagwerk Jan Cherlet / Piano Wouter Vande Giste / Fluiten Elke Tierens / Techniek Jo Thielemans, Johan Verhaegen / Coach Linda Suy / Klankinstallatie Stefaan Smagghe. Met de steun van Pantalone, Musica en de Vlaamse minister van Cultuur, Sport, Jeugd en Brussel.