More info about BIG BANG Bruges

Oorsmeer Brugge 2002

Sunday 03
Nov 2002

Oorsmeer is een muziekfestival met een hedendaags aanbod voor een jong en avontuurlijk publiek. Oorsmeer toert al een tijdje succesvol doorheen Vlaanderen en Nederland. De oorspronkelijke initiatiefnemers Kunstencentrum Vooruit en Mallemuze (Musica), gaven de fakkel door aan de nieuwe organisatie Zonzo Cie., die onder impuls van artistiek leider Wouter Van Looy tot stand kwam. Oorsmeer slaagt er telkens weer in om muzikanten en ensembles van heel diverse pluimages en stijlen te motiveren om voor kinderen te spelen. Geen K3 en Samson, maar gewoon steengoeie en avontuurlijke muzikanten van overal ter wereld om kinderoren te verwennen. Oorsmeer biedt een avontuurlijke ontdekkingstocht langs een muzikaal parcours met concerten, workshops en installaties. 

Concerten om te luisteren, installaties om te ontdekken en workshops om zelf muziek te spelen. 

Ook op de agenda van Brugse Cultuurstad van Europa mocht oorsmeer niet ontbreken. Een dag lang wordt het concertgebouw er omgetoverd tot een muzikaal labyrint waarbij je muzikale ervaring zelfs letterlijk hoge toppen zal scheren. In samenwerking met vaste Oorsmeer-partner Villanella verhuist het festival daarna naar Antwerpen.

Op zondag 3 november opent het Concertgebouw zijn deuren vanaf 12u30. Je kan er de hele middag lang een tocht maken langs concerten, installaties en workshops. 
Reserveren is aangeraden, wegens doorgaans nogal uitverkochte concerten tijdens Oorsmeer. 

De prijs per concert bedraagt € 2,50 voor kinderen (-16j.) en €5 voor volwassenen.