More info about BIG BANG Ghent

Oorsmeer Gent 2003

Sunday 02
Nov 2003

OORSMEER brengt opnieuw een stevige brok muzikale kinderverwennerij (al kunnen ouders en vrienden natuurlijk ook meegenieten). Dit jaar palmt het festivan in Gent Vooruit en de Vlaamse Opera in, blaast het met Villanella de Arenbergschouwburg in Antwerpen Oorsmeer weer leven in en organiseert het een vocale Oorsmeer special in Muziekcentrum Vredenburg (Utrecht). In verschillende steden en op verschillende locaties beleven en zelf muziek maken of een installatie verkennen. 

Op het programma staan muzikanten uit verschillende landen en continenten en heel veel verschillende stijlen. Kiezen wordt niet makkelijk! Je kan binnenglippen in de repetitieruimte van An Pierlé en Koen Gisen, je kan muzikanten zien spelen terwijl ze aan tafel zitten en bediend worden door een nogal bizarre ober, je kan de dialoog horen tussen een Argentijnse bandoneon en een Chinese koto (tafelharp), of samen met een aantal gekke muzikanten op potten, pannen, tuinslangen, oude mixers en andere keuken- en tuingerei de meest fantastische muziek maken, of in een reusachtige slaapkamer zitten waar 60 stofzuigers een nogal bijzonder blaasconcert geven. Ook niet te missen is de vocale krachtpatser Phil Minton. Geen enkele klank is hem vreemd – van de Japanse boomkikker tot de gevlekte zilverreiger. Samen met 200 kinderen 'zingt' hij een bijzonder concert. Tovenarij wordt dat! 

De keuze is groot en het wordt natuurlijk niet alleen of, of, of... maar vooral en, en, en... Welk concert zal ik met welk ander combineren en er ondertussen nog eens zelf een slag op geven? 

Geniet van ieder ogenblik tijdens Oorsmeer. Maak je parcours niet te vol en te overhaast. Met een goede smering gaan je ogen weer voor een tijdje mee. Zonzo Cie heet je welkom!

Algemeen
Op zondag 2 november opent Vooruit de deuren vanaf 11u30. Je kan er de hele middag lang van het ene concert naar het andere. Reserveren is aangeraden, wegens doorgaans vrij snel uitverkocht. Dit kan on-line op www.vooruit.be of met bijgevoegde bestelformulier. 

De Prijzen
De prijs per concert bedraagt 5 Euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen (-16j), met uitzondering van Gis&Pierlexa: 3 / 1,50 Euro (-16j). Installaties en Feral Choir zijn gratis voor wie een betaland ticket reserveerde voor een andere voorstelling. 

Tickets reserveren en kopen
Bestel on-line via www.vooruit.be of zend of fax (09 267 28 38) je bestelformulier naar Bespreekbureau Vooruit, St.-Pietersnieuwsstraat 23, 9000 Gent. 

Oorsmeer in de Vlaamse Opera

Locatie
Vlaamse Opera
Schouwburgstraat 3, 9000 Gent

Tickets reserveren
Schouwburgstraat 3, 9000 Gent
T.+32 (0)70 22 02 02
info@vlaamseopera.be / www.vlaamseopera.be