More info about BIG BANG Ghent

Oorsmeer Gent 2005

Sunday 06
Nov 2005

10 jaar geleden opende Oorsmeer voor het eerst zijn deuren in Vooruit. Het was de start van een avontuurlijke zoektocht om het moois wat de muziekwereld te bieden heeft, ook voor kinderen aan te bieden. Het aantal muzikanten dat ondertussen op een Oorsmeer-podium stond is niet meer te tellen. Componisten wrongen speciaal voor Oorsmeer een berg noten uit hun pen en met de installaties die Oorsmeerrappengangen- en hallen sierden kunnen containerparken worden gevuld. Maar nog talrijker was u, het publiek, telkens present, waardoor Oorsmeer keer op keer werd omgedoopt tot een groot, gezellig, muzikaal feest. Het aantal kinderen dat aan de hand werd genomen om doorheen het muzikale labyrint op zoek te gaan naar muzikale schatten is niet meer te tellen. 

Oorsmeer is 10 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Het unieke concept van het festival werd ondertussen opgemerkt door heel wat buitenlandse organisatoren. In Rijsel ging Oorsmeer dit jaar van start en zorgde met 11 000 bezoekers voor een ware overrompeling van het prachtige operagebouw. 
In Zürich nestelden we ons voorbije zomer aan het meer voor bijna 3 weken Oorsmeer en na een tussenstapje in Bern belandden we weer in de Gentse Vooruit. Daarna vertrekken we weer richting Parijs, Londen, Winterthur,...

Maar eerst pakken we uit met een feestelijke editie. We vieren met een heus symfonisch orkest op de scène, dansen de pannen van het dak op live muziek, sturen u met de bus op muzikale reis, toveren tafels om tot een muzikale dansvloer, stoppen u voor muzikaal contact en presenteren wederom weer veel jong geweld op de scène. Dat Oorsmeer zijn 10de verjaardag viert zal niet onopgemerkt voorbij gaan! 

Oorsmeer is dit seizoen niet alleen in Vlaanderen te beleven. Door het succes van het festival in Gent, werd Oorsmeer ook uitgenodigd in Zürich, Bern, Londen, Parijs en Lille. Oorsmeer was dit seizoen te beleven in Zürich van 19 augustus tot 4 september 2005 op Züricher Theater Spektakel - www.theaterspektakel.ch en is dit seizoen nog te gast in Bern (30 oktober 2005, Schlachthaus Theater, www.schlachthaus.ch) en Lille (7 januari 2006, Opéra de Lille, www.operadelille.fr)

Op zondag 6 november opent Vooruit de deuren vanaf 11u30. Je kan er de hele middag lang van het ene concert naar het andere. 
Reserveren is aangeraden, wegens doorgaans vrij snel uitverkocht. Dit kan on-line op www.vooruit.be of met bijgevoegde bestelformulier. 

De prijzen

De prijs per concert bedraagt 5 Euro voor volwassenen en 2,50 Euro voor kinderen (-16j). Installaties en workshops zijn gratis voor wie een betalend ticket reserveerde voor een andere voorstelling. 

Gratis kinderopvang! 

Omdat Oorsmeer een muzikaal feest moet zijn waar we ouders en kinderen samen verwachten, én omdat we uit ervaring weten dat bij die families ook kinderen zijn die graag meekomen, maar nog te jong zijn voor de concerten, organiseren we een gratis kinderopvang. Om de slaagkansen van de voorstellingen en concerten te garanderen verzoeken we ouders om baby's en peuters niet mee te nemen naar de voorstellingen en concerten die niet echt aan de allerjongste bezoekers besteed zijn. Ze kunnen worden ondergebracht in de kinderopvang.