More info about BIG BANG Ghent

Oorsmeer Gent 2012

Saturday 10
Nov 2012

OORSMEER het avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, heeft iets met Gent. Het is de plek waar het festival in 1995 voor het eerst werd georganiseerd vooraleer het aan een Europese veroveringstocht begon.

Vorig jaar brak OORSMEER alle publieksrecords. Het reusachtige muzieklabyrint wist jong en oud te bekoren en mee te nemen op een ontdekkingstocht vol sterke muzikale acts doorheen de gebouwen van de Vlaamse Opera en de Handelsbeurs Concertzaal.

Ook dit jaar laten we het feest weer losbarsten met een reeks schitterende muzikanten. Organisatoren Zonzo Compagnie, Vlaamse Opera en Handelsbeurs Concertzaal verenigden wederom hun krachten, wat resulteerde in een uitgekiend en gevarieerd programma. Stel je eigen muzikaal parcours samen vol prachtige intieme concerten, intrigerende interactieve installaties en swingende bands. Het muzikale avontuur lonkt!

OORSMEER is onder de naam BIG BANG ook een Europees festival dat ook in Noorwegen, Frankrijk, Portugal en Hongarije wordt georganiseerd. De muzikanten die je mag verwachten komen dan ook uit alle windstreken. Daarnaast biedt OORSMEER traditiegetrouw een podium aan jonge artiesten uit Gent. 

We hopen opnieuw op een talrijk publiek. Tot dan!

DEUREN

Op zaterdag 10 november openen de Vlaamse Opera en Handelsbeurs Concertzaal de deuren vanaf 13u00. Reserveren is aangeraden. De voorstellingen kunnen enkel gecombineerd worden als er minstens 20 minuten tussen het einduur van de eerste en het beginuur van de tweede voorstelling zijn.

TICKETS

Prijs afhankelijk van de voorstelling. Reservatie verplicht; behalve voor de concerten in het Peristilium van de Vlaamse Opera en de Foyer van de Handelsbeurs. Bestellen kan online of telefonisch via 070 22 02 02 (€2,00 transactiekosten per volledige bestelling) of ter plaatse in het bespreekbureau (geen reservatiekosten). De online kaartverkoop wordt afgesloten op zaterdagmiddag, maar aan de dagkassa zijn er ter plaatse nog tickets te koop. Met je ticket kan je die dag bovendien gratis bus en tram op in de Gentse stadszone!

KINDEROPVANG

Van 13u00 tot 18u00 wordt er gratis kinderopvang voorzien in de Vlaamse Opera, op vertoon van een toegangsticket voor om het even welke OORSMEER-voorstelling.