More info about BIG BANG Ghent

Oorsmeer Gent 2013

Saturday 02
Nov 2013

OORSMEER, het avontuurlijke muziekfestival voor een jong publiek, heeft de wind in de zeilen! Vorig jaar won het de Klara-prijs voor muziekevenement van het jaar en was het festival volledig uitverkocht. Dit jaar is OORSMEER voor de 18e keer te gast in Gent. Een reeks schitterende muzikanten uit binnen- en buitenland maakt er zijn opwachting en tovert de prachtige gebouwen van de Vlaamse Opera en de Handelsbeurs om tot een klinkende labyrinten.

Organisator ZONZO COMPAGNIE presenteert ook dit jaar opnieuw een feestelijk muzikaal programma van topkwaliteit, waarbij je op ontdekkingstocht kunt gaan langs een hele reeks concerten, fanfares en installaties.

Laat je meeslepen in het fascinerende universum van Amerikaanse jazzlegende Miles Davis in ZONZO COMPAGNIE’s gloednieuwe productie Mile(s)tones, of ga uit je dak op de kleurrijke grooves van België’s coolste kinderbigband Zappa in hun nieuwe project met topmuzikante Corrie Van Binsbergen. Voel je die onweerstaanbare reiskriebels in je buik? Heis dan de zeilen voor een tocht over de wereldzeeën met Portugees ensemble Sete Lagrimas, of laat je onderdompelen in het exotische klankenbad van Indische zangeres Meeta Pandit! Jonge muziekliefhebbers zonder hoogtevrees kunnen hoog in de nok van de Handelsbeurs de Boomfanfare aan het werk zien. Doe je liever zelf mee? Ga dan Aan Tafel met twee improvisatiemuzikanten die jouw tekeningen omzetten in muziek, of bepaal mee het ritme in de voorstelling Sound & Body.

OORSMEER wordt dit jaar ook onder de naam BIG BANG georganiseerd in Lissabon (PT), Stavanger (NO), Lille (FR) en Brussel (BE), en kan ook daar elk jaar opnieuw rekenen op een talrijk en enthousiast terugkerend publiek. We hopen je alvast in Gent te mogen verwelkomen!

Tickets

Reservatie verplicht, behalve voor de concerten in de Foyer van de Handelsbeurs. Bestellen kan vanaf 24/08/13 om 11u:

De online kaartverkoop wordt afgesloten op zaterdagmiddag, maar aan de dagkassa zijn er ter plaatse nog tickets te koop.