More info about BIG BANG Utrecht

Oorsmeer Utrecht 2003

Friday 17 - Saturday 18
Oct 2003

OORSMEER brengt opnieuw een stevige brok muzikale kinderverwennerij (al kunnen ouders en vrienden natuurlijk ook meegenieten). Dit jaar palmt het festivan in Gent Vooruit en de Vlaamse Opera in, blaast het met Villanella de Arenbergschouwburg in Antwerpen Oorsmeer weer leven in en organiseert het een vocale Oorsmeer special in Muziekcentrum Vredenburg (Utrecht). In verschillende steden en op verschillende locaties beleven en zelf muziek maken of een installatie verkennen. 

Op het programma staan muzikanten uit verschillende landen en continenten en heel veel verschillende stijlen. Kiezen wordt niet makkelijk! Je kan binnenglippen in de repetitieruimte van An Pierlé en Koen Gisen, je kan muzikanten zien spelen terwijl ze aan tafel zitten en bediend worden door een nogal bizarre ober, je kan de dialoog horen tussen een Argentijnse bandoneon en een Chinese koto (tafelharp), of samen met een aantal gekke muzikanten op potten, pannen, tuinslangen, oude mixers en andere keuken- en tuingerei de meest fantastische muziek maken, of in een reusachtige slaapkamer zitten waar 60 stofzuigers een nogal bijzonder blaasconcert geven. Ook niet te missen is de vocale krachtpatser Phil Minton. Geen enkele klank is hem vreemd – van de Japanse boomkikker tot de gevlekte zilverreiger. Samen met 200 kinderen 'zingt' hij een bijzonder concert. Tovenarij wordt dat! 

De keuze is groot en het wordt natuurlijk niet alleen of, of, of... maar vooral en, en, en... Welk concert zal ik met welk ander combineren en er ondertussen nog eens zelf een slag op geven? 

Geniet van ieder ogenblik tijdens Oorsmeer. Maak je parcours niet te vol en te overhaast. Met een goede smering gaan je ogen weer voor een tijdje mee. Zonzo Cie heet je welkom!

Locatie
Muziekcentrum Vredenburg
Vredenburgpasage 77, 3511DL Utrecht
T. +31 (0)30 286 22 86

www.vredenburg.nl

In het kader van Yo! International Youth Opera Festival
T.+31 (0)30 243 64 19
F.+31 (0)30 287 16 31
info@yo-festival.nl / www.yo-festival.nl

Tickets reserveren
Festivalcentrum Stadsschouwberg Utrecht
Lucas Bolwerk 24
T. +31 (0)30 230 20 23
www.stadsschouwburgutrecht.nl