W@=D@ India

hetpaleis
11+
W@=D@ India

Dimitri Leue bewerkt de Mahabharata, één van de belangrijkste epossen van India en het op één na langste gedicht ter wereld. De Mahabharata is een verhaal over Goed en Kwaad. Drie heldenbroers nemen het op tegen een heel koninkrijk. Zij kunnen het kwaad niet bestrijden zonder zelf iets kwaads te doen. Ze moeten oorlog voeren en bloed vergieten. De Mahabharata is niet alleen een fantastisch verhaal over sprekende vijvers en een vleesbal met armen en benen, maar ook een levensles over liefde en dood.      
Warre Borgmans speelt de blinde koning die alles heeft 'gezien'. Pieter Embrechts speelt Krishna, de blauwe god, die alles is. Dimitri Leue speelt Ganesha, de god met de olifantenkop, die alles heeft geschreven. Benjamin Boutreur schrijft muziek die alles omvat. 

Tekst Dimitri Leue / Spel Pieter Embrechts, Dimitri Leue, Warre Borgmans, Julie Borgmans, Babette Riské / Compositie Benjamin Boutreur / Muzikale uitvoering 12 muzikanten / Dramaturgie Hanneke Reiziger / Regieassistente Kerensa Verhoosel / Decorontwerp Stef Stessel / Kostuumontwerp Pynoo / Lichtontwerp Stef Stessel, Frank Hardy