Het Meisje De Jongen De Rivier

Muziektheater Transparant, TPO
7+
Het Meisje De Jongen De Rivier

Een jonge zangeres deelt samen met een muzikant het toneel. Ze luisteren naar het vreemde verhaal van een oude vrouw. Die vertelt over een verdwaalde vis die verdween in de jongerige magen van een man, een vrouw en hun zoon. Met de man en de vrouw gebeurde iets raars en de zoon zonk weg in een lange, diepe slaap. De muzikant en de zangeres zoeken naar geluiden die het verhaal ondersteunen. Alledaagse geluiden van water, wind en keukengerei. Net als met het verhaal gebeurt er met de geluiden iets vreemds. Ze duiken overal op in de ruimte, gaan naadloos over in muziek en leveren inspiratie voor een reeks prachtige liederen.      
Het meisje de jongen de rivier is een verhaal voor alle leeftijden over de liefde en de ongrijpbaarheid van het leven. Het staat in een prentenboek van Paul Verrept dat de publieksprijs van de Gouden Uil won. Het befaamde Italiaanse gezelschap TPO verwerkt de prenten van Paul Verrept tot verbluffende videobeelden. Jan Van Outryve schrijft nieuwe muziek. Michel Vanderhaeghen ontwikkelt een elektronisch klankendecor.

Tekst en beelden Paul Verrept / Muziek Jan Van Outryve / Regie Wouter Van Looy / Kostuums Machteld van de Perre / Video en grafisch ontwerp TPO / Choreografie Nicoletta Branchini / Soundscapes Michel Vanderhaeghen / Decor Wouter Van Looy / Zang en spel Aline Goffin of Charlotte Schoeters