More info about BIG BANG Hasselt

Oorsmeer Hasselt 2006

Sunday 26
Nov 2006

Oorsmeer is zonder meer een muzikale verkenningstocht. Soms hebben beginners een zetje nodig om eraan te beginnen. Eens de drempel over krijgen ze de smaak snel te pakken. In ieder geval heeft Oorsmeer de voorbije jaren een hoop muzikale avonturiers overtuigd om telkens weer massaal de podia en de zalen te bevolken. Wil je daarom zeker de pareltjes in het aanbod niet missen, dan reserveer je best niet al te laat.      
Het parcours loopt dit jaar door gangen en zolders, kelders en hallen van drie gebouwen, in drie steden en drie provincies. De aftrap wordt gegeven in de Gentse opera. De reis langs alle zalen en repetitieruimtes brengt je tot in de artiestenloges van dit prachtige gebouw. Wat verderop kan je ook terecht in de Kopergietery. Een weekend later onderzoeken wij voor het eerst de akoestische deugdelijkheid van het Antwerpse jeugdtheaterhuis HETPALEIS en tot slot keren we terug naar Cultuurcentrum Hasselt waar Oorsmeer 2 jaar geleden zijn eerste succesvolle doortocht maakte.      
Het aanbod is zoals steeds breed en gevarieerd. Van afgewerkte voorstellingen in prachtige decors, tot improviserende muzikanten en luidruchtige fanfares. Elektronische en akoestische muziek, muziek uit prachtige klassieke instrumenten en uit zelfgebouwde toeters. Het recept voor een geslaagde tocht heet afwisseling. Genieten vanuit een pluchen zetel om daarna muzikale machinerieën te gaan verkennen, de fanfare achterna te lopen of zelf op het podium te belanden.      
Oorsmeer is bovenal een muzikaal familiefeest. En zoals dat bij elk goed feest past, keer je wellicht ook van Oorsmeer terug met een moe maar voldaan gevoel.

Op zondag 26 november opent Cultuurcentrum Hasselt de plaatsbespreking vanaf 12u30. Je kan er de hele middag lang van het ene concert naar het andere. 

Het meisje de jongen de rivierPeloux en Peluch'onsDe gelukkige prins kosten €7 volwassenen, €6 kinderen en €5 familieabonnement (zie www.ccha.be) / Wooden DonkeyBlow kosten €5 volwassenen, €4 kinderen / Muzikale schattenjacht €2 / FanfakidsKlankjorum en [Stop]kontakt zijn gratis.