Klankjorum

Spectra Ensemble, Jeugd en Muziek
6+
Klankjorum

Als heuse laboranten en met assistentie van de Spectra Armada creëren meer dan 60 kinderen met hun borrelende proefbuizen een buitenaards klanklandschap. Het recept? Pruttelende proefbuisklanken uit flitsende instrumenten van diverse pluimage (recyclage, ready made, bruitage). Fluorescerende blieps van live en opgenomen klanken zorgen voor een unieke soundscape. Een performance met muziek, beweging en beeld, ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van de kinderen zelf, met de musici als katalysator en de animatoren als lont. Een kernachtige fusie leidend tot een explosief klankexperiment.    
De armada bestaat uit vier muziekanimatoren en vier musici van het Spectra Ensemble. Zij dompelden - speciaal voor Oorsmeer - klasjes uit het 5e of 6e leerjaar een hele dag onder in een muziekbad (klankexploratie, groepscompositie, improvisatie, eigenzinnige partituren).

Concept en uitwerking Filip Rathé en Gerrit Geerts / m.m.v. Matrix, Musici Spectra Ensemble (Dimitri Dumon, Dirk Veulemans, Bram Bossier, Kris Deprey, Jan Vercruysse) en muziekanimatoren Jeugd en Muziek (Sterre De Raedt, Anneleen Nauwelaerts, Pak Yan Lau, David Van Den Hende) i.s.m. Vrije basisschool de Hazelaar - Hasselt, Basisschool Sint-Paulus - Gent, Stedelijke lagere school Expo 34